A Brutalist Tropical Home in Bali, Indonesia

Situated in a small valley between the rice fields of Bali we find this Brutalist Tropical Home designed by the Patisabdhika studio in Bali and the architect, Daniel Mitchell.

A dream house that we all loved to live!

“One must for us, was to have a double-height living room with full-height glass, allowing lots of natural light and also providing dramatic views to the lush tropical landscape and blue skies,”  Mitchell

The kitchen was designed without walls to give a feeling of connection to the outside.

A Brutalist Tropical Home in Bali also comprises a music studio, two bathrooms plus one outdoor shower, alongside three bedrooms that are connected by a bridge over the living room and is complete with solar panels on its roof and a rainwater harvesting system to help improve its environmental performance.

Photography is by Tommaso Riva – via Dezeen